Partnereink:ELADÓ

telkek részletek:

ITT

Pellet

       

A legmodernebb technológia a fatüzelésben

Ismerje meg a fapellet kivételes előnyeit!

A fapellet 100%-ig természetes alapanyagokból készülő, speciálisan tömörített fűtőanyag.

A pellet amellett, hogy a fafűtésre jellemző melegérzetet adja, sokkal hatékonyabb, környezetbarátabb, könnyebben felhasználható és kényelmesebb formája a fűtésnek.

Az eddig hulladékként számontartott fa alapanyag előkészítése után fűrészporból préselik össze nagy nyomáson. Kötőanyagként csupán a fában megtalálható természetes lignin szolgál, nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat.


A fapellet titkai:

Miért érdemes környezetbarát fafűtésben gondolkodni?

A fapellet egy környezetkímélő és gazdaságos energiahordozó. Speciális tulajdonságai számos szempontból kedvezőbbé teszik használatát, a megszokott tüzelőanyagoknál:

Jó választás

A fapellet tökéletes választás azok számára, akik nem a következő generációk lehetőségeinek kárára szeretnének kényelmes, hatékony fűtést otthonukba. A környezetbarát, fenntartható fatüzelés fogalma a fapellet születésével jött létre. A kezdeti befektetés így nem csak azért térül meg, mert a fapellet gazdaságos és hatékony, hanem azért is, mert más fűtőanyagoktól eltérően nem a természettől veszi el a forrásokat, hanem jórészt az ember által egyszer már feldolgozott faanyagok hulladékait hasznosítja újra.

Kényelmes

A fapellet kisebb helyet foglal el, mint a fahasábok vagy a faapríték, és a hamutartalma is messze elmarad az említett tüzelőanyagokétól. Az egységes szemcsenagyságú és magas fűtőértékű tüzelőanyag lehetővé teszi a kályhák automatikus adagolását és szabályozását. Nem kell a fát tárolni, felvágni, a tűzre tenni, és állandóan hamuzni.

Környezetbarát

A pellet 100%-ig természetes alapanyagokból készülő granulátum. Az égése során mindössze annyi szén-dioxidot bocsát ki, amennyit a fa élete során magába épített, így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagok mennyiségét, valamint nem járul hozzá az üvegházhatáshoz.

Gazdaságos

A pelletfűtéssel ott, ahol jelenleg tartályos gázt használnak, akár 35-50%-ot is meg lehet takarítani a fűtési költségből. Ideális választás olyan helyeken, ahol komfortos, szabályozható fűtési rendszert szeretnének, de nincs kiépített vezetékes gázelosztó hálózat.


A valódi hatékonyság: minőségi fapellet megbízható gyártótól

A minőségi fapellet előállításához számos feltétel együttes teljesítése szükséges, így az egyszerűnek tűnő gyártási folyamat komoly szakértelmet kíván. Fontos a végtermék mérete, sűrűsége, tömörsége, nedvesség- és hamutartalma is, a fűtőértéke mellett.

A jó fapellet mérete 2-3 cm, az ideális sűrűség 1,1-1,3 g/cm³, a nedvességtartalom kevesebb, mint 10%, ami a feldolgozatlan fa esetében akár 30-50% is lehet.

A minőségi fapellet elégetése során 1 t pelletből megközelítőleg 3-5 kg hamu keletkezik. Ez jól mutatja a tüzelőanyag és a rendszer hatékonyságát, illetve a karbantartás és működtetés valós, nagyon alacsony munkaigényét.
A kaloda mérete:

100 cm x  120 cm x 125 cm = 1,5 m3
Tisztelt leendő vásárlók!
Felhívom figyelmüket, hogy a tüzifát ömlesztett állapotban mérjük és szállítjuk ki a helyszínre.
1 ömlesztett m3 hasított tüzifa összerakás után 0,6-0,7 összerakott m3-nek felel meg.